Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

🟣🟠 Sessió del Consell General 👇

✅ la cessió amb caràcter gratuït, indefinit i precari de l’ús del terreny del Govern, a favor del Comú de Sant Julià de Lòria, per a ser utilitzat com a accés a la nova futura deixalleria comunal ♻️.

✅ la ratificació del Conveni europeu per a la protecció dels animals de companyia 🐶🐱, on s’estableix que els animals són éssers vius, dotats de sensibilitat física i psíquica. També es recull en aquesta ratificació que la persona que s’ocupa d’un animal de companyia és l’única responsable de la seva salut i benestar; si no es pot garantir aquestes circumstàncies o l’animal no s’adapta a la captivitat, no es pot ser tingut. Es regula també l’ús d’animals en espectacles o altres esdeveniments.

✅ el Procediment Contenciós Administratiu que, en paraula del Ministre de Justícia i Interior, en Sr. Josep Maria Rosell, “permetrà al Coprincipat 🇦🇩 disposar d’una llei de procediment administratiu adaptada a la realitat actual i als nous estàndards del dret processal que permeti donar més agilitat i eficiència al procediment”.

✅ el Projecte de llei qualificada de modificació de la Llei d’educació. Des de Ciutadans Compromesos posem en relleu que l’educació és un dels pilars essencials de realització personal i proveïdora de coneixement, cultura i valors. Uns valors que el sistema educatiu andorrà ha de vetllar perquè la formació de les noves generacions, segons els principis democràtics, tinguin les mateixes oportunitats i igualtat de condicions, especialment entre dones i homes. Amb la finalitat de salvaguardar els principis d’aquest nostre sistema educatiu, es regula l’ús dels signes i símbols religiosos per part del personal, treballadors i alumnes. La regularització, per no incidir en la llibertat religiosa de la nostra ciutadania, es portarà a terme en situacions com l’exhibició ostentosa d’aquests signes i símbols en espais, moments i activitats determinades.

✅ la prova pilot per aquest estiu del Projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada d’immigració, permetent que una mateixa persona sigui titular de dues autoritzacions temporals d’immigració tot i no haver transcorregut el període de 5 mesos.