Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

✅ Aprovat el Projecte de llei del pressupost per a l’exercici del 2022, així com del Projecte de pressupost del Tribunal Constitucional, del Consell Superior de la Justícia i del Projecte de pressupost del Consell General pel mateix exercici.

☝️ Carles Naudi destaca en la seva intervenció que el dèficit previst era de 129 M€ i al final serà 80 M€, 50 M€ menys del previst, gràcies a la ràpida recuperació que es veu reflectida en:

➡️ L’augmenten de les matriculacions, les construccions i els turistes que estan un 7,5% per sobre de l’any 2019, que no hi havia covid.
➡️ Arribarem a pujar un 7,8% el creixement del nostre PIB.
➡️ Les importacions han crescut un 16%.
➡️ El salari mitjà ha pujat a prop del 4%
➡️ L’atur se situa per sota de com estava abans de la covid.

Tot sense pujar la pressió fiscal, per a no deixar a cap ciutadà enrere. No és que les previsions siguin bones, sinó que els fets ho constaten. I és que aquest pressupost permetrà la consolidació i recuperació econòmica que necessiten les persones d’aquest país 💪, com:

➡️ Augmentar fins a 33 M€ el pressupost del Ministeri d’Afers Socials de Joventut i Igualtat.
➡️ Augmentar fins a 90 M€ el del Ministeri de Salut i Sanitat.
➡️ Aportar fins a 26 M€ a la digitalització del nostre país, per a fer més competitiva la nostra estructura econòmica i administrativa.
➡️ Dotar amb 44 M€ al Ministeri de Justícia Interior que inclou la policia, els bombers o els centres penitenciaris que són clau per a la seguretat ciutadana.
➡️ Dotar al Ministeri d’Educació de 71 M€, amb el pressupost més alt de la història.
➡️ Dotar de 45 M€ al Ministeri de l’habitatge.
➡️ 21 M€ al Ministeri Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.
➡️ 15 M€ a Cultura i Esport
➡️ ó 16 M€ per al turisme.

Un pressupost assenyat i equilibrat, sobretot en aquest context que hem viscut i estem vivint de crisi sanitària, que permetrà tirar endavant tots els projectes de país, que garantiran un futur millor per Andorra 🇦🇩