Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ciutadans Compromesos participa en la taula rodona “Els Joves i el Multilateralisme” organitzada per la delegació del Consell General a l’OSCE-PA (l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa). L’acte s’emmarca en el Dia internacional del multilateralisme i la diplomàcia per la pau i busca tractar des d’una perspectiva dels joves quins són els reptes globals.

En la seva intervenció, el conseller comunal massanenc Kevin Poulet afirma que cal una aproximació més pragmàtica a les preocupacions dels joves i que per això és necessària una major coordinació dins del país i entre les parròquies. A tall d’exemple, destaca com a feina de comunitat el parc de Santa Caterina, que serveix com a punt de trobada per als joves de les valls del Nord.

Recorda que l’anterior mandat es van fer diferents estudis sobre la situació dels joves i que no es va arribar a cap punt d’entesa. Per això reclama que es faci autocrítica interna abans de mirar com es funciona en els fòrums multilaterals.

“Posar-nos a peu del carrer, escoltar més i ser més propers”

Un altre dels temes tractats a la taula rodona és sobre com fer arribar l’acció dels organismes multilaterals. Jan Visent destaca que una manera de poder-ho fer atractiu és obrint els debats a joves d’altres sectors de la societat civil i que es traspassi, per tant, la política. Considera a més que fomentar trobades més periòdiques ajudaria a engrescar-los.

Com a membre de la delegació andorrana de l’OSCE-PA, el president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, també va voler destacar el paper crucial que les relacions internacionals tenen per a Andorra. De fet, com a exemple recorda la importància que van tenir en un moment com el de la pandèmia de la COVID-19, quan al país no arribaven les vacunes i les fronteres estaven bloquejades.